Hip-Hop is een dansgenre, waarbij je gemakkelijk op een heel ontspannende manier kunt afvallen of conditie kunt opbouwen. Hiphop dansen vereist niet dat je een sportschool bezoekt, maar kan makkelijk in directe omgeving of in het comfort van jouw eigen huis.

Hip-Hop dansen perfect als buitensport

Dansen bij Glo Entertainment Live op de tonen van Hip-Hop is goed als cardiovasculaire training. Het doet het hart sneller werken, het bloed pompen en verhoogt jouw ademhaling. Je conditie is daardoor aan het verbeteren met als resultaat een gezond lichaam en ziel. Met Hip-Hop dansen bouw je makkelijk spieren op en verbrandt je overtollige vetten. Heel effectief voor personen die wat kilo’s aan lichaamsvet kwijt willen. Vaak hoor je van Hip-Hop en de gezondheidsvoordelen die Hip-Hop dans met zich meebrengt. Maar ben je op de hoogte van het ontstaan van hiphop? En hoe lang deze muziekgenre bestaat?

 

Eenheid staat centraal bij Hip-Hop

Het thema dat centraal staat bij hiphop is de eenheid. Hip-Hop is ontstaan in de jaren ’60 en begin ’70. De creator van Hip-Hop is de Jamaicaanse DJ Kool Herc, die straatfeesten organiseerde met als doel om jongeren uit de New Yorkse wijk ‘Bronx’ van het geweld op straat af te houden. Hip-Hop is niet specifiek een dansstijl, maar bestaat uit diverse dansstijlen. Bekende hierbij zijn de Old School in de jaren 80, Mid school in de jaren 90 en de New School. Hip-Hop is een verzamelnaam voor deejayen, rappen, graffiti en breakdance. Het meest populaire nu is de “New School Hip-Hop Dance”.

 

New School Hip-Hop dance

De term “nieuwe stijl” werd gecreëerd door dansers buiten de Verenigde Staten. Volgens Moncell Durden, adjunct-professor aan Drexel University en regisseur van de film History and Concept of Hip-Hop Dance, was de dans documentaire Wreckin’ Shop From Brooklyn uit 1992 zeer invloedrijk voor hiphopdansers in Frankrijk en Japan. Deze dansers wilden bewegen zoals de New Yorkse Hip-Hop dansers die in de documentaire werden geprofileerd. Ze noemden het sociale dansen (party dancing) dat ze zagen “nieuwe stijl”, wat een afkorting was voor “New York Style”. Deze studio hip-hop, soms “nieuwe stijl” genoemd, is het soort hip-hop dans dat te zien is in rap, R&B en pop muziek video’s en concerten.