Wie de afgelopen tijd niet onder een steen heeft gelegen, heeft waarschijnlijk wel meegekregen dat Game of Thrones hot en happening is. Sinds er weer een nieuw seizoen uit is, staan mensen te springen om het nieuwe seizoen te bekijken. Het liefst zo snel als ze kunnen, waardoor het na een paar avonden weer gedaan is met de pret. Twintig internationale supersterren maakte de muziek voor het album For The Throne. Een groot gedeelte van deze muziek was hiphop. We nemen jullie mee langs de songs die terugkomen in For The Throne

De serie promootte eerst nog vooral onbekende rockbands maar inmiddels is het meer dan een serie. Game of Thrones is nu een merk wat ervoor zorgt dat veel hiphop-artiesten zich wel met de serie willen verbinden. Er verschenen afgelopen week al drie nummers die we al met trots kunnen presenteren. Eén van deze nummers is Power is Power van zanger The Weeknd, in samenwerking met zangeres SZA en rapper Travis Scott. De twee andere nummers zijn van Ellie Goulding en Matt Bellamy van Muse.

Al eerder hiphopcompilatie

Dit is niet de eerste keer dat de fantasyserie een muzikaal eerbetoon krijgt. Al eerder werkten Snoop Dogg en de metalband Mastodon mee aan mixtapes met vooral hiphop- en metalnummers. Meer nummers zullen de komende tijd wel bekend worden, dus houdt onze hiphopgemeenschap in de gaten.