Op momenten waarop je lekker thuis aan het werk bent kan het soms erg stil en saai zij zonder collega’s om je heen. Door de pandemie werkt in Nederland vrijwel iedereen vanuit huis. Toch zijn er verschillende manieren om urenlange stilte te voorkomen. En dat is maar goed ook, want je wil niet in slaap vallen tijdens het werk. Daarom hebben de meeste werknemers die vanuit huis werken de televisie aan staan. Ook komt het vaak voor dat er muziek op de achtergrond aanstaat via bijvoorbeeld YouTube. Maar ook dat kan op een gegeven moment vervelen wanneer je aan het werk bent. Daarom is radio luisteren de perfecte tussenoplossing. Korte talk shows wisselen dan af met mooie muziek. Welke radiokanaal past het best bij jou voor tijdens het werken?

Urban en Hip Hop

Nederlandse hiphop is tegenwoordig steeds meer in trek. Dat geldt niet alleen voor jongeren. Als je tussen de 16 en 30 jaar oud bent en van deze muziekgenre houdt, dan ga je ongetwijfeld genieten van FunX op de achtergrond. Het radiostation wisselt leuke programma’s af met de beste muziek.

Hits en Pop

Veruit de populairste radiostations van Nederland draaien voornamelijk hits en pop. De meeste Nederlanders tussen de 16 en 49 jaar oud luisteren het liefst naar Radio 538, Q Music en Slam FM.

Nederlandstalig

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een aantal uur of zelfs stiekem de hele dag door alleen maar naar Nederlandstalig muziek wil luisteren. Over het algemeen worden de meeste mensen erg vrolijk van dit soort muziek. De radiostation die in dat geval het best bij je past is zonder twijfel 100%NL.

Live radio luisteren tijdens het werken vanuit huis is een goede manier om te voorkomen dat het te saai wordt zonder je collega’s om je heen. De populairste radiostations in Nederland draaien Urban, Hip Hop, Hits, Pop en Nederlandstalige muziek.